Bewerking

Natuursteen kan op vele manieren worden bewerkt, zoals gepolijst, gezoet, leather touch, gebrand, geborsteld en diverse handmatige traditionele bewerkingen. Door verschillende bewerkingen te combineren kunnen mooie accenten in de steen aangebracht worden. In de modellentuin hebben wij een ruime keuze aan verschillende bewerkingen en combinaties.

Natuursteen wordt in grote blokken ontgonnen en vervolgens in platen van verschillende diktes gezaagd. Na het zagen wordt het oppervlak bewerkt, hier zijn veel mogelijkheden in:

Polijsten
Door deze (hoogglans) bewerking komen de kleur en structuur van het materiaal meer tot uitdrukking. Voor de toepassing als grafmonument kunnen alleen graniet soorten gepolijst worden omdat marmer en hardsteen in de buitenlucht snel de glans verliezen door weersinvloeden.

Zoeten of schuren
Dit is een met het polijsten te vergelijken bewerking, de steen wordt wel vlak gemaakt doch het eind resultaat heeft een matte uitstraling.

Leather Touch
Te vergelijken met de enigszins bobbelige afwerking van leer.
(geen foto)
Gebrand
Met een brander wordt de steen bewerkt waardoor kleine stukjes uit het oppervlak springen en het oppervlak wat ruw wordt.
(geen foto)
Gebouchadeerd
Dit kan grof of fijn gebouchadeerd. Deze bewerking wordt handmatig met een beitel uitgevoerd en geeft als resultaat een ruw oppervlak.
Door verschillende bewerkingen te combineren kunnen mooie accenten in de steen aangebracht worden.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen.