Circulaire grafstenen Geef een steen een nieuw leven Kies een Circle Stone Bied een Circle Stone aan

Verantwoord Ondernemen Hoogenberg-Wegerif

Import China en Trustone

Wij vinden het van groot belang dat de winning en verwerking van natuursteen op duurzame wijze plaats vindt. Wij kopen direct in bij fabrieken waar we een langjarige verbintenis mee hebben. De fabrieken doen zaken met groeves die we goed kennen en regelmatig bezoeken. Over het algemeen zijn de arbeidsomstandigheden van een hoog niveau en wordt zeer veel aandacht besteed aan veiligheids- en milieuaspecten. Vandaar dat wij vanaf het eerste begin betrokken zijn bij de diverse initiatieven om de duurzaamheid in de natuursteen sector te verbeteren.

Circulaire gedenksteen: Circle Stone

De klimaatverandering dwingt ons tot grote vragen hoe in de toekomst om te gaan met natuurlijke hulpbronnen. Natuursteen wordt al duizenden jaren toegepast als materiaal voor grafmonumenten zoals de piramides in Egypte en hoewel niet onuitputtelijk kan het materiaal nog duizenden jaren ontgonnen worden. Het is niet alleen de ontginning van het ruwe materiaal maar ook het transport en de verwerking die een bijdrage leveren aan de CO2 uitstoot.

Een deskundig en vrijblijvend advies

Hergebruik water

In de werkplaatsen in Apeldoorn en China wordt het water dat gebruikt wordt in het productie proces hergebruikt. Het slib dat vrijkomt bij het zagen en slijpen wordt gescheiden van het afvalwater en gezuiverd zodat het opnieuw als koelwater kan dienen.

Code of conduct

Bij ons inkooptraject hanteren wij een Code of Conduct. In dit document verplichten wij onszelf en onze leveranciers om zich te houden aan een aantal belangrijke juridische, ethische, milieutechnische en sociale normen en waarden.

Steenafval

Omdat Hoogenberg Natuursteen het hele productie proces van ruw ontgonnen basis materiaal tot eind product in eigen hand heeft wordt de bij dit proces vrijkomend rest materiaal optimaal gebruikt door het produceren van allerlei kleine items als bloemvazen, gedenkboeken en dergelijke.

Inspiratie

Foto opslaan
Foto opslaan

Monument rood graniet Circle Stone

2.250,00

Circle Stone monument: https://hoogenberg-wegerif.nl/circulaire-grafstenen/

 

Prijs inclusief:

– Monument

– Fundering

– Opschrift tot 80 verdiepte letters

– Vergunning aanvraag*

– Plaatsen

*Exclusief kosten voor de vergunning (verschilt per gemeente)

Dit Circle Stone monument staat momenteel niet meer in onze modeltuin. Een vergelijkbaar monument is leverbaar is de steensoort India Red.

CS016

 

Foto opslaan
Foto opslaan

Monument rood graniet

Hoe werkt Circle Stone?

 • Steen komt vrij na periode van grafrust

  Indien nabestaanden ervoor kiezen om de grafrechten niet te verlengen is er de mogelijkheid om de gedenksteen aan te bieden als Circle Stone. 

  Niet alle gedenkstenen zijn geschikt voor hergebruik, de diktes en steensoort zijn hierop van invloed. Indien u ons een Circle Stone aanbiedt ontvangen wij graag foto’s en afmetingen, zodat wij kunnen beoordelen of de gedenksteen geschikt is.

 • Steen wordt van graf verwijderd

  Grafmonumenten die geschikt zijn voor hergebruik worden in overleg met de begraafplaats afgehaald. Vervolgens transporteren wij deze naar onze werkplaats.

 • Steenhouwer Hoogenberg -Wegerif maakt grafsteen weer als nieuw

  Eerst wordt met diamant slijpstenen de inscriptie verwijderd vervolgens wordt de steen opnieuw gepolijst zodat er geen onderscheid meer gemaakt kan worden met een steen die recent ontgonnen is, uiteindelijk is al deze steen miljoenen jaren oud.

 • Klant kiest voor een Circle Stone

  Wij hebben in onze modeltuin een aantal circulaire grafmonumenten staan en geven een indruk van de voor hergebruik geschikt gemaakte monumenten die bij ons op voorraad liggen. Wij communiceren altijd helder welke monumenten in onze modeltuin Circle Stones zijn. 

 • Hoogenberg-Wegerif personaliseert steen en plaatst deze

  Nadat u een gedenksteen heeft uitgekozen stellen wij samen met u het ontwerp op voor bijvoorbeeld het opschrift. U heeft nog steeds vele mogelijkheden tot het personaliseren van het monument. U kunt bij onze adviseurs verder informeren naar de mogelijkheden.

Circle Stone aanbieden

U kunt via onze website een monument aanbieden voor hergebruik. Hiervoor hebben wij een aantal gegevens van u nodig, om een aantal zaken kunnen controleren;

Wij controleren bij de gemeente en/of beheerder van de begraafplaats of u de rechthebbende bent van het graf en daardoor afstand kan doen van de gedenksteen. Daarnaast zijn aantal monumenten niet geschikt voor hergebruik, hierbij letten wij op de diktes en het materiaal.


  Partners

  Trustone

  De Nederlandse en Vlaamse natuursteensector hebben samen met de Nederlandse en Vlaamse Overheid, ngo’s en vakbonden afspraken gemaakt voor een meer verantwoorde productie en inkoop van natuursteen.

  Circle Stone

  Circle Stone zet zich er voor in om deze waardevolle natuursteen te behouden voor volgende generaties. Dat doen ze door alle spelers in de branche op te roepen om grafstenen een nieuw leven te geven

  Afspraak maken
  Terugbelverzoek
  Offerte aanvragen
  Mail sturen