Grafaccessoires

Grafaccessoires

Grafaccessoires kunnen uw persoonlijke wensen en ideeën nog meer vorm geven. Er is een grote verscheidenheid aan vormen en materialen. U kunt hierbij denken aan graflantaarns, vazen, bijzetstenen en diverse symbolen van brons of natuursteen waarmee u uw persoonlijke gevoelens tot uiting kan brengen.

Veelal zijn deze accessoires uit voorraad leverbaar. Onze medewerkers kunnen u hier vrijblijvend over adviseren.

Al onze grafaccessoires bekijken?

Hoogenberg-Wegerif heeft een breed aanbod in verschillende grafaccessoires.

Al onze grafaccessoires bekijken?

Hoogenberg-Wegerif heeft een breed aanbod in verschillende grafaccessoires.

Graflantaarns

Een graflantaarn kan aan een gedenkteken een andere uitstraling geven. Het altijd branden van een kaars of lichtje is een prettige gedachte.

Het is belangrijk dat de lantaarn passend is bij het ontwerp van de gedenksteen. Soms betekent dit dat een lantaarn wordt vervaardigd en vormgegeven uit hetzelfde materiaal als het gedenkteken, maar een combinatie van verschillende materiaal kan ook passend zijn. Een graflantaarn kan in verschillende vormen en materialen worden uitgevoerd. In onze showroom kunt u graflantaarns bekijken van: natuursteen, brons, aluminium en rvs. Elk materiaal kent zijn eigen karakter, onze medewerkers adviseren u graag over de diverse mogelijkheden. In natuursteen is het ook mogelijk uw eigen ontwerp uit te voeren.

De kosten voor een graflantaarn lopen door de verschillende materialen, vormen en soorten uiteen. Op onze site vindt u diverse prijzen, indien u meer informatie wenst kunt u altijd contact met ons opnemen. Afhankelijk van de grootte van de lantaarn kunnen er verschillende kaarsen in worden gebrand. Zo bestaan er 3 maar ook 7 dagen kaarsen. Als u altijd een lichtje in de lantaarn wenst te branden kunt u kiezen voor een jaarlampje, zoals de naam omschrijft branden deze lampjes ongeveer één jaar.

Grafvazen

Een grafvaas kan een mooie toevoeging zijn aan een grafmonument. Als toevoeging bij een plantvak of in plaats van. Waar een plantvak altijd vraagt om onderhoud is dit bij een vaas minder.

Ook hiervoor geldt dat de vazen uitgevoerd kunnen worden in verschillende vormen en materialen. In natuursteen kennen wij vele mogelijkheden. Bij een vaas uitgevoerd in natuursteen adviseren wij u deze direct bij de aanschaf van de gedenksteen te bestellen, in verband met eventuele kleur en structuurverschillen bij nabestelling.

Andere materialen als brons, aluminium of rvs kunnen vaak op een fraaie wijze gecombineerd worden met een grafsteen. Doordat wij beschikken over een grote showtuin en een uitgebreide voorraad aan accessoires kunt u verschillende materialen in het echt bekijken en met elkaar combineren.

In een grafvaas wordt altijd een binnenvaas geplaatst. Er zijn verschillende soorten binnenvazen verkrijgbaar, in grootte en materiaal. Indien u kiest voor een plastic binnenvaas dient u er rekening mee te houden dat deze in de winterperiode kwetsbaar zijn voor bevriezing. Wij hebben ook aluminium binnenvazen die het hele jaar door gebruikt kunnen worden.

Grafboeken

Grafboeken of natuursteen Bijbels kunnen worden toegepast als algemeen graf, maar ook als klein gedenkteken bij een al dan niet bestaand grafmonument.

U kunt in onze showroom een groot assortiment aan grafboeken bekijken. Onze medewerkers kunnen u hierbij voorzien van een voorbeeldtekening om een duidelijk beeld te vormen van de vele mogelijkheden. Een grafboek of Bijbel kan worden voorzien van een opschrift, zoals een klein gedicht of een tekst. U kunt ook denken aan verschillende symbolen, een foto van RVS of een ets.

De grafboeken worden meestal uitgevoerd in natuursteen. Naast onze bestaande collectie aan materialen, vormen en afmetingen is het altijd mogelijk om een ontwerp aan te passen aan uw wensen en ideeën.

Bijzetstenen

Een bijzetsteen kan op verschillende manier worden toegepast. Zo kan een bijzetsteen worden gebruikt als tijdelijke grafmarkering, maar is het ook mogelijk om een klein gedenkteken toe te voegen aan een bestaande gedenksteen. Wij hebben een speciale aanbieding: bijzetsteen 30x20cm voor € 120 inclusief inscriptie en eventueel symbool

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen, of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.