Grafaccessoires

Grafstenen

Prijzen van grafmonumenten kunnen sterk verschillen afhankelijk van de gekozen materiaal soort, uitvoering en afwerking. Op de website is duidelijk inzichtelijk de totaalprijs van een grafmonument inclusief de inscriptie en plaatsing.

Veelal zijn deze grafstenen uit voorraad leverbaar. Onze medewerkers kunnen u hier vrijblijvend over adviseren.

Al onze grafstenen bekijken?

Hoogenberg-Wegerif heeft een breed aanbod in verschillende grafstenen.

Al onze grafaccessoires bekijken?

Hoogenberg-Wegerif heeft een breed aanbod in verschillende grafaccessoires.

Grafstenen

De meeste grafstenen bestaan uit een letterplaat, vaak een rechtop staande steen waar de inscriptie op of in aangebracht wordt. Het graf kan begrensd worden met een omranding van dezelfde steensoort gemaakt als het staande gedeelte maar dit kan ook in een andere kleur graniet of natuursteen met een andere afwerking uitgevoerd worden. Ook in de grafbedekking zijn diverse mogelijkheden, zo kan er een massieve graniet afdekplaat toegepast worden, marmer grint of tuinaarde waardoor het graf beplant kan worden. Natuurlijk zijn ook hier diverse combinaties in mogelijk waarvan in de inspiratie en modeltuin van natuursteenbedrijf Hoogenberg -Wegerif diverse voorbeelden opgesteld staan.

Staande grafstenen

Dit is, meestal, het centrale punt van een grafmonument waar de inscriptie op of in is aangebracht. Op sommige begraafplaatsen mogen alleen staande stenen geplaatst worden, op vrijwel alle graven mag ook alleen een staande steen geplaatst worden. Natuurlijk kunnen bij een staande letterplaat ook een omranding, dekplaat of andere grafbedekking geleverd worden. In de vormgeving en uitstraling van een staand grafmonument zijn veel mogelijkheden. Dit kan een traditioneel ontwerp zijn met een klassieke vormgeving of een strak uitgevoerde moderne steen. 

Materiaal en afwerking hebben veel mogelijkheden. De van oudsher op Nederlandse begraafplaatsen toegepaste wit marmer uit Carrara of de hardsteen uit België behoren nog steeds tot de gebruikte  materialen bij steenhouwerij Hoogenberg -Wegerif. Deze twee steensoorten zijn verweringsgevoelig en worden daarom nooit gepolijst geleverd voor toepassingen in de buitenlucht, maar mat geslepen gezoet of geschuurd.

De meeste graniet soorten en granietachtige materialen houden zich daarentegen over een lange periode in weer en wind wel goed. In deze steensoorten is een rijke kleurschakering voorhanden en worden om deze kleur goed tot recht te laten komen over het algemeen hoogglans gepolijst uitgevoerd.

Daarnaast is een aparte categorie ruwe of natuurlijk gevormde staande stenen. Deze stenen worden gepresenteerd in de natuurlijke vorm zoals de steen gewonnen is waarbij alleen een rechte onderzijde gezaagd is. Deze stenen zijn ook in velerlei kleuren en structuren leverbaar en omdat iedere steen uniek is heeft Hoogenberg -Wegerif een ruime collectie ruwe stenen opgesteld staan.

Heeft u een vraag?

Heeft u vragen, of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op.