Aanschaf grafmonument

Bij de aanschaf van een monument komt veel kijken. Om u een indruk te geven van het proces ziet u onderstaand de verschillende stappen die worden doorlopen tijdens het creëren en realiseren van een stijlvolle gedenksteen.

Het proces start met een oriëntatie. Wellicht heeft u al ergens ideeën opgedaan, of start u blanco. In principe is alles mogelijk. Op ons bedrijf en op onze site hebben wij vele voorbeelden tot het opdoen van inspiratie. Uiteraard is een eigen ontwerp ook mogelijk.

Na een eerste oriëntatie is het prettig een beeld te krijgen van het ontwerp. Samen met u wordt op de computer een tekening gemaakt. U ontvangt daarbij een vrijblijvende offerte.

Na akkoord zullen wij, alvorens de steen te produceren, zorgen voor een laatste controle van het ontwerp.

Oriëntatie:
De aanschaf van een gedenksteen begint met een oriëntatie. U kunt ideeën en inspiratie opdoen op onze website, in onze winkel en onze showtuin.

U kunt bij ons 6 dagen in de week tijdens kantooruren, zonder afspraak, vrijblijvend in onze showtuin inspiratie opdoen. Uiteraard staan onze adviseurs ook hierbij voor u klaar.

Een van de vragen die zij u zullen stellen is de begraafplaats waar de gedenksteen geplaatst moet worden. Iedere begraafplaats heeft eigen richtlijnen en bepalingen, waar de maatvoering en vormgeving aan moeten voldoen.

U heeft niet de mogelijkheid om onze showtuin te bezoeken;

Op onze website vindt u een uitgebreide collectie grafmonumenten. In vele materialen en diverse vormgeving. Hier kunt u zich rustig oriënteren op de verschillende mogelijkheden.

U heeft al inspiratie opgedaan;

Wellicht heeft u reeds een idee voor de vormgeving van de gedenksteen, een foto of tekening kunt u ons per mail toesturen of meenemen tijdens uw afspraak. Wij zullen aan de hand van uw wensen en ideeën samen met u een tekening maken.

Vormgeving:
Nadat u inspiratie heeft opgedaan nodigen wij u uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Waarbij wij u alle informatie kunnen verstrekken aangaande materialen, belettering, onderhoud en dergelijke. In onze showroom kunt u onder andere verschillende materialen, mogelijkheden voor belettering en grafaccessoires bezichtigen.

Daarnaast zullen wij samen met u een gedetailleerde tekening maken van het monument inclusief inscriptie. Op deze manier betrekken wij u bij de vormgeving van het gedenkteken. Ook de lay-out van het opschrift speelt hierbij een belangrijke rol. Aan het einde van uw bezoek krijgt u deze tekening van ons mee, eventueel met verschillende opties wat betreft bijvoorbeeld het opschrift.

Uiteraard voorzien wij u ook van een gespecificeerde offerte, zodat u inzicht krijgt in de kosten. De prijsopgave die u van ons ontvangt is de totaalprijs, waarbij u geen onvoorziene kosten hoeft te verwachten. Onze totaalprijs is dus voor het te leveren monument inclusief plaatsing en garantie.

U heeft niet de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan ons bedrijf;

Wij kunnen ons voorstellen dat het niet altijd mogelijk is om ons bedrijf te bezoeken. Bovengenoemde stappen kunnen wij ook telefonisch of per mail met u doorlopen.

Productie:
Alvorens wij het gedenkteken gaan produceren vragen wij u om een akkoord. Hierbij verzoeken wij u het ontwerp en het opschrift goed te controleren.

Daarna gaan wij voor u aan de slag. Dit houdt in dat wij de productie van het monument gaan voorbereiden. Wij maken een gedetailleerde technische tekening die wij naar onze fabriek in Fuijan, China toesturen. Daar wordt het gedenkteken geproduceerd conform uw wensen en ideeën.

U wordt tussentijds van dit proces op de hoogte gehouden. Dit houdt in dat wij u een foto sturen van het geproduceerde monument alvorens deze verscheept wordt naar Nederland.

U vraagt zich af hoe de arbeidsomstandigheden in onze fabriek in China zijn?

Ons bedrijf is aangesloten bij Trustone, een initiatief voor een verantwoorde productie en inkoop van natuursteen uitgaande vanuit de Sociaal Economische Raad. Hoogenberg-Wegerif en Hoogenberg-Natuursteen zijn een van de eerste bedrijven die bij dit initiatief betrokken zijn. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u door naar; duurzaam natuursteen.

Levertijd:
De levertijd vanuit onze fabriek in China naar onze fabriek in Apeldoorn bedraagt 8 á 9 weken. De totale levertijd van een gedenkteken bedraagt circa 10 tot 12 weken. Indien u een gedenksteen bij ons in de tuin heeft uitgezocht kunnen wij kortere levertijd hanteren.

De gedenksteen wordt in onze werkplaats in Apeldoorn nogmaals gecontroleerd en hier worden de laatste voorbereidingen getroffen voordat tot plaatsing wordt overgegaan. In onze werkplaats hebben wij alle kennis mogelijkheden voorhanden.

Uiteraard bent u altijd van harte welkom om de gedenksteen voor plaatsing in onze werkplaats te bekijken.

Plaatsing:
Voordat de gedenksteen geplaatst wordt zullen wij contact met u opnemen. U heeft de mogelijkheid om bij het plaatsen aanwezig te zijn. In overleg met u en de begraafplaats wordt dan een afspraak gemaakt.

Onze ervaren stellers zullen met alle zorg en aandacht het gedenkteken plaatsen. Eerst wordt de grond voorbereid en daarna wordt het monument zorgvuldig geplaatst. Ook zorgen zij ervoor dat in een plant vak alvast tuinaarde wordt aangebracht en waar mogelijk zullen zij rondom de gedenksteen alles afwerken met grind. Als laatste wordt uiteraard de gedenksteen schoongemaakt.

Nadat de gedenksteen is geplaatst zullen onze mensen een foto maken van het geplaatste grafmonument, die wij u toesturen.

Veelgestelde vragen

Moet ik een afspraak maken?

Het is niet noodzakelijk een afspraak te maken om de inspiratietuin te bezoeken, maar indien u een gesprek wil hebben met een van onze adviseurs is het raadzaam een afspraak te maken.

Wat zijn de levertijden?

Een monument dat op voorraad is, of wordt vervaardigd uit Belgisch hardsteen kunnen wij binnen 4-6 weken leveren. Indien het monument in onze fabriek in China wordt geproduceerd is de levertijd 10-12 weken.

Ik wil graag een tijdelijke gedenksteen bestellen, wat zijn daarvan de levertijden?

Een tijdelijke gedenksteen kunnen wij binnen een week voor u produceren, zodat u het steentje bij ons bedrijf aan de Koningslijn 3 kunt afhalen. Eventueel bieden wij ook de mogelijkheid om de gedenksteen voor een meerprijs aan u te verzenden.

Ik heb zelf een monument ontworpen, is dit ook een mogelijkheid?

Ieder monument is uniek en persoonlijk en wordt voor u op maat gemaakt. Uiteraard is het daardoor ook mogelijk om een persoonlijk ontwerp te realiseren.

Plaatsen jullie door heel Nederland?

Wij plaatsen gedenkstenen door heel Nederland. Onze totaalprijzen gelden voor een straal van 50 kilometer rondom Apeldoorn. Daarbuiten rekenen wij €1 per kilometer.

Is het mogelijk om tijdens één bezoek alles aangaande de aanschaf van een gedenksteen te regelen?

Uiteraard is dit mogelijk, wij voorzien u van passend advies en zorgen ervoor dat u in alle rust en tijd een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast maken wij in uw aanwezigheid een voorbeeldtekening van de gedenksteen.

Kan ik ook een gedenksteen via jullie website bestellen?

Het is mogelijk om via onze website een gedenksteen te bestellen, u kunt hiervoor het contactformulier invullen, een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen. U hoeft hiervoor niet bij ons langs te komen.

Welke gegevens hebben jullie nodig voor het bestellen van een grafsteen?

Hiervoor hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Voor het bepalen van de maatvoering is het nodig om te weten op welke begraafplaats de gedenksteen geplaatst moet worden. Ook het doorgeven van het grafnummer is zinvol. Voordat wij een gedenksteen plaatsen is het in veel gevallen nodig om een vergunning aan te vragen. Hierbij hebben wij de gegevens van de rechthebbende nodig.

Hebben jullie alles in eigen beheer?

Van het ontworpen, tot het vervaardigen en plaatsen van de gedenksteen wordt door ons in eigen beheer uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij u de garantie geven van een kwalitatief hoogwaardig product.

Brochure aanvraag

Wilt u alle informatie betreft een aankoop in een overzichtelijke brochure? Laat gerust uw e-mailadres achter en wij sturen u direct een brochure toe!