Traject van aanschaf

Stap 1; het ontwerp 

Het proces rondom de totstandkoming van deze gedenksteen begon aan de tekentafel. Het betreft een graf voor 5 personen. In onderling overleg ontstond het idee om per persoon een zuil te vervaardigen waarbij de hoogte de leeftijd symboliseert. In dit proces zijn verschillende ontwerpen de revue gepasseerd.

Voor de wijze van belettering zijn verschillende mogelijkheden aan bod gekomen. Uiteindelijk is gekozen voor een combinatie van verheven en verdiepte letters, naturel uitgevoerd.

Vanwege de combinatie van de belettering en het ontwerp van de gedenksteen is gekozen voor een donkere steensoort. Waardoor een contrast ontstaat tussen de steen en de belettering. Daarnaast is gekozen voor een matte afwerking van de steen vanwege de klassieke uitstraling die de begraafplaats heeft.

Stap 2; de productie 

Nadat het definitieve ontwerp is goedgekeurd is een productietekening gemaakt. Hierna is de opdracht naar onze fabriek in Fujian, China gestuurd. In China selecteren wij het materiaal rechtstreeks uit de groeve. Vanuit de groeve wordt het in blokvorm naar de fabriek getransporteerd en vervolgens in platen op de gevraagde diktes gezaagd.

Daarna worden deze platen conform de productietekening op maat gemaakt. De productie wordt op een ambachtelijke wijze, maar met moderne machines uitgevoerd. Ook het opschrift wordt op het monument aangebracht. In dit geval is gekozen voor een gezandstraalde letter.

Na elke stap in dit productieproces vindt een kwaliteitscontrole plaats. Onze ervaren medewerkers beschikken over alle benodigde kennis en vaardigheden om een kwalitatief hoogwaardig product te vervaardigen. Voordat het monument verscheept wordt, worden ter controle foto’s van het gereed staande monument gemaild. Nadat de gedenksteen in onze werkplaats in Apeldoorn is gearriveerd vindt nogmaals een controle plaats alvorens de voorbereidingen tot plaatsing worden getroffen.

Stap 3; het plaatsen van de gedenksteen 

Het plaatsen van de gedenksteen vindt altijd in overleg met de familie plaats. Nadat het moment van plaatsen ook door begraafplaats akkoord is bevonden worden de werkzaamheden ingepland. De gedenksteen wordt volgens de voorschriften van de begraafplaats geplaatst. Na het plaatsen wordt een foto van het geplaatste monument gemaakt die u opgestuurd krijgt.

Veelgestelde vragen

Moet ik een afspraak maken?

Het is niet noodzakelijk een afspraak te maken om de inspiratietuin te bezoeken, maar indien u een gesprek wil hebben met een van onze adviseurs is het raadzaam een afspraak te maken.

Wat zijn de levertijden?

Een monument dat op voorraad is, of wordt vervaardigd uit Belgisch hardsteen kunnen wij binnen 4-6 weken leveren. Indien het monument in onze fabriek in China wordt geproduceerd is de levertijd 10-12 weken.

Ik wil graag een tijdelijke gedenksteen bestellen, wat zijn daarvan de levertijden?

Een tijdelijke gedenksteen kunnen wij binnen een week voor u produceren, zodat u het steentje bij ons bedrijf aan de Koningslijn 3 kunt afhalen. Eventueel bieden wij ook de mogelijkheid om de gedenksteen voor een meerprijs aan u te verzenden.

Ik heb zelf een monument ontworpen, is dit ook een mogelijkheid?

Ieder monument is uniek en persoonlijk en wordt voor u op maat gemaakt. Uiteraard is het daardoor ook mogelijk om een persoonlijk ontwerp te realiseren.

Plaatsen jullie door heel Nederland?

Wij plaatsen gedenkstenen door heel Nederland. Onze totaalprijzen gelden voor een straal van 50 kilometer rondom Apeldoorn. Daarbuiten rekenen wij €1 per kilometer.

Is het mogelijk om tijdens één bezoek alles aangaande de aanschaf van een gedenksteen te regelen?

Uiteraard is dit mogelijk, wij voorzien u van passend advies en zorgen ervoor dat u in alle rust en tijd een weloverwogen keuze kunt maken. Daarnaast maken wij in uw aanwezigheid een voorbeeldtekening van de gedenksteen.

Kan ik ook een gedenksteen via jullie website bestellen?

Het is mogelijk om via onze website een gedenksteen te bestellen, u kunt hiervoor het contactformulier invullen, een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen. U hoeft hiervoor niet bij ons langs te komen.

Welke gegevens hebben jullie nodig voor het bestellen van een grafsteen?

Hiervoor hebben wij een aantal gegevens van u nodig. Voor het bepalen van de maatvoering is het nodig om te weten op welke begraafplaats de gedenksteen geplaatst moet worden. Ook het doorgeven van het grafnummer is zinvol. Voordat wij een gedenksteen plaatsen is het in veel gevallen nodig om een vergunning aan te vragen. Hierbij hebben wij de gegevens van de rechthebbende nodig.

Hebben jullie alles in eigen beheer?

Van het ontworpen, tot het vervaardigen en plaatsen van de gedenksteen wordt door ons in eigen beheer uitgevoerd. Hierdoor kunnen wij u de garantie geven van een kwalitatief hoogwaardig product.

Heeft u een vraag?

Wij helpen u graag met het beantwoorden van al uw vragen.